Rapporter uriktig bruk

Nyhetsoverskrifter i Romania 21.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Transportstreiken i Bucuresti: Kaos i byen, bråk i media:    

STB le cere angajaților să revină imediat pe traseu. „Ignorarea deciziei  judecătorești poate genera dosare penale” | Digi24- De ansatte i transportselskapet STB sin streik torsdag førte til kaos for millioner av innbyggere i den rumenske hovedstaden.Folk brukte i første rekke T-banen der dette var mulig -  og til alt hell satte tunnelbaneselskapet  inn alle ekstratogene de har. Likevel var det mange som måtte gå på jobb, ta taxi eller bruke ride-sharing-selskapene. Mange var rasende på de streikende som sier at det er deres billetter som dekker lønningene deres.

Like sint var ledelsen for STB som forlangte at “de streikende ignorerer sine mafialedere ” og vender tilbake på jobb. Direktøren i STB - som fagforeningen krever avsatt - var selv ute på et par av stasjonene for å overbevise ansatte der om at de måtte gå på jobb. Han sa til media at den 10% lønnsøkningen som de ansatte krever allerede ble innfridd sist år. Videre at ekstralønn for overtid i helgene som de streikende også krever allerede er innført. De streikende på sin side truer med streik også i dag fredag dersom STB-direktøren ikke starter nye forhandlinger med deres fagforening.

Dette siste kravet ble ignorert helt. Ledelsen i STB viste til at Bucuresti Domstol torsdag erklærte streiken formelt for ulovlig – og “at de som streiker kan bli straffetiltalt”.

Det underlige i det hele er også at STB er et selskap som rent formelt eies av Bucuresti kommune  – og at borgermesteren i forkant av konflikten har vært helt passiv. Prefekten i Bucuresti sa hun hadde ringt overborgermester Nicusor Dan flere ganger onsdag ettermiddag for å forsøke å hindre aksjonene torsdag. Overborgermesteren svarte ikke før torsdag morgen kl. 06:00 - sier hun.

Nicusor Dan på sin side torsdag ved lunsjtid at han kan forhandle med de ansatte i STB, men ikke med  “ med den der skurken som leder fagforeningen

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Ulovlig rally på motorvei A4   

Raliu ilegal pe Autostrada A4. Șoferii de 27 și 40 de ani vor avea permisele anulate

Det viser seg at ulovlige bil-løp - som det satses tusenvis av euro på -  arrangeres på motorveien A4. Dette ble oppdaget av politiet i Constanta etter at et slikt løp ble sendt direkte på Facebook i går kveld.

Gårsdagens private kvelds-rally på motorveien endte da de to konkurrerende bilene kolliderte i stor fart. Dette samtidig som den vanlige trafikken passerte stedet. Da bildene av dette dukket opp på nettet , la politiet merke til det hele, rykket ut og søkte etter de som deltok. De ble identifisert noen timer senere.

Politiet i Constanta sier følgende: «De to ulovlige rallykjørerne var 2 menn på henholdsvis 27 og 40 år, førere av de aktuelle bilene, begge fra Constanța fylke. Samtidig er arrangøren av arrangementet og mannen som sendte bildene direkte på et sosialt nettverk identifisert.”

REF - Raliu ilegal pe Autostrada A4. Șoferii de 27 și 40 de ani vor avea permisele anulate

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Mann lenket fast sin nevø     

Un bunic și-a legat nepotul în lanțuri ca să nu mai consume droguri și să nu  mai fugă noaptea de acasă | Unica.mdEn 64 år gammel mann fra Brăila ble denne uka dømt til ubetinget fengsel i 2 år og 8 måneder for å ha bundet fast sin 15 år gamle nevø i lenker. Gutten var lenket til veggen på rommet sitt i flere dager. Bestefaren ga ham vann, mat og sigaretter - og slapp ham bare ut for å gå på do.

I følge etterforskere bestemte mannen seg i august 2020 for å lenke gutten fast inne i huset med en jernkjede til det ene benet - fordi han ute på byen dopet seg og begikk butikktyverier. Seinere ble gutten lenket fast til veggen i rommet sitt.

Tenåringen hadde blitt sendt til bestefaren sin i Braila av faren, bosatt i Frankrike.

REF - Un bărbat din Brăila și-a legat nepotul în lanțuri,

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Mann i snø-slede drept på stedet  

Accident mortal în Negrești OașEn 35 år gammel mann omkom forleden kveld på en skogsvei i Satu Mare. Han satt i en snø-slede av gummi som ble trukket av en bil. To jenter, begge 21 år gamle, og som også satt i sleden ble skadet i ulykken. En av dem er i kritisk tilstand med svært liten sjanse for å overleve, - skriver den lokale nyhetsportalen PresaSM.

Ulykken fant sted rundt midnatt på skogsveien Brada utenfor landsbyen Negrești Oaș, i Luna Șes-området.

Politiet sier følgende om ulykken: – En ung mann på 26 år fra Negrești-Oaș som kjørte en Mercedes registrert i Frankrike tauet tre personer på en gummislede . De tre var en mann på 35 år, og to kvinner - begge 21 år gamle. De filmet seg selv med et bilkamera bak på bilen som trakk dem.På et tidspunkt ble de tre personene truffet av et tre som hadde blåst ned i veikanten. Den 35 år gamle mannen døde umiddelbart som følge av sammenstøtet, og de to unge kvinnene ble alvorlig skadet.

REF - Bărbat mort pe loc, după ce s-a izbit de copaci cu colacul tras de mașină, în Negrești Oaș.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   “ Føler du deg som en australier, Simona? “     

Simona Halep a râs în hohote şi i-a cucerit pe spectatori. ”Te simți australiancă?”. Ce poreclă a primit

Rumenske Simona Halep er i tredje runde i turneringen  AUSTRLIA OPEN i Melbourne.

Og det ble latter under intervjuet med henne etter matchen -  applaudert av hele publikum.

Simona Halep er veldig populær i Australia, spesielt på grunn av det profesjonelle forholdet hun hadde til sin tidligere trener Darren Cahill (56 år).

Faktisk er de to veldig gode venner fortsatt..

- "Føler du deg australsk?"  var det første spørsmålet Halep fikk av intervjueren.

- “ Ja, hvis dere tar imot meg som en innfødt!” svarte Simona uten videre og lo.

- “ Da kan jeg altså kalle deg AUSSIE SIMONA? “ fortsatte journalisten

- “ Ja, du kan gjerne kalle meg deg. Takk for at dere støter meg hele tiden! “ avsluttet Simona smilende.

Det ble latter og jubel blant publikum.

REF -  Simona Halep a râs în hohote şi i-a cucerit pe spectatori. ”Te simți australiancă?”. Ce poreclă a primit

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  “EURO innføres i Romania tidligst i 2029” 

Adrian Câciu oferă un interviu pentru Digi24.Romanias finansminister annonserte i går på TV at Romania ikke kan innføre euro som valuta før tidligst i 2029. “ Alle tidligere forsøk på å entre Euro-sonen har vært mislykket” sa ministeren – som la til at han ikke som tidligere ministre vil late som at dette kan skje tidligere.

Ministeren forklarte situasjonen slik: - Romania kan ikke få euro som valuta før underskuddet på de rumenske statsbudsjettene og de enorme summene Romania låner utenlands til ulike budsjetter reduseres betydelig - og landets inntekter økes og stabiliseres.

Han la til at også det private næringslivet i Romania i altfor stor grad baserer drifta si på lån og kreditter, ikke sikre inntekter. - Ministerens analyse stemmer med en nestleder i Den rumenske nasjonalbanken som tidligere denne måneden sa at “Romania er kapitalistisk land der kapitalistene er uten kapital”

Meningsmålinger om innføring av euro i Romania viser derimot at det store flertallet av rumenere ikke lenger bryr seg om saken i det hele tatt. Kun 1 av 10 tror eller synes at dette er viktig.

REF - Ministrul Finanţelor anunță când ar putea adopta România moneda euro. Până acum, toate țintele de aderare la Zona Euro au fost ratate

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Polsk turist skadet under snøscooterkjøring    

Turist polonez, accident cu snowmobilul în ParângFjellredningsmenn fra Vâlcea grep inn torsdag kveld for å redde en turist fra Polen. Han var skadet i et utilgjengelig område i Parâng-fjellene, omtrent én kilometer fra skibakken Transalpina.

Den  polske turisten skal ha kommet til dette vanskelige området ved en feiltakelse - mens han kjørte snøscooter.

Det var allerede natt, det snødde i området ogsikten var lav, men fjellredningsmennene klarte etter en relativt kort stund å få den skadde – som var ganske forfrossen - ned til bebyggelsen for legesjekk.

REF - Un turist polonez s-a accidentat în Munții Parâng în timpul unei drumeții cu snowmobilul...

Ukas bilde: T-banen i Bucuresti under STB-streiken  

Ref Surprinși de greva STB, bucureștenii s-au înghesuit la metrou.

aglomeratie la metrou

    PANDEMIEN I ROMANIA  21.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn )

      Nye tilfeller av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay |: 19105    

  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now! |: 43 

  Personer helbredet av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay |: 12913     

   Vaksinerte det siste døgnet  

Down Arrow clip art free vector | Download it now! |: 15537

 Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadALLE OFFISIELLE TALL HER 

Fregată spaniolă.  Spania sender krigsskip til Svartehavet 


Den spanske regjeringen kunngjorde i går at de vil sende krigsskip til Svartehavet – til havområdene utenfor Bulgaria og Romania.. Dette er skip som allerede opererer i Middelhavet. Regjeringen sa at de også vurderer å sende spanske krigsfly til “regionen”- da i første rekke til Bulgaria siden Frankrike og USA forsterker basene i Romania.

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsSpania trimite nave de război în Marea Neagră și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în zonă

- - -

Englezii au rămas interziși când au aflat averea lui Țiriac: "Mai mulți bani decât au Messi și Ronaldo la un loc"  Imponerte over formuen til Tiriac 


Engelskmennene har blitt imponerte over rumenske Tiriac sin formue. - Britiske The Sun har publisert et portrett av Ion Țiriac - den tredje rikeste rumeneren -  og skriver: «Tennislegenden Ion Țiriac  har fire ganger mer penger enn Federer - og har også større inntekter enn Messi og Ronaldo til sammen.

Den 82 år gamle tennislegenden Tiriac har en formue på rundt 1,2 milliarder pund, rundt 1,44 milliarder euro, bare fra forretninger. Țiriac ble en av de rikeste idrettsutøverne i verden etter å ha opprettet den første private banken i Romania. Han opprettet deretter lønnsomme bilforsikrings- og leasingselskaper.

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsEnglezii au rămas interziși când au aflat averea lui Țiriac: "Mai mulți bani decât au Messi și Ronaldo la un loc"

- - -

 Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi cu prim-ministrul moldovean, Natalia GavriliţaRomania vil hjelpe Rep.Moldova   


Romania vil hjelpe Rep. Moldova med fyringsolje dersom russiske Gazprom slutter å levere gass til landet. Statsminister Ciuca hadde samtaler med sin kollega i Chisinau i går. Gazprom har truet med å stenge helt gassleveringene siden Rep.Moldova ikke har klart å betale de nye avgiftene til det russiske selskapet - og forhandlingene om etterbetaling har stanset opp.

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsRomânia va sprijini Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze.

- - -

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei  Ungarn er ikke med på kritikk av Russland  


Ungarns utenriksminister har igjen irritert myndighetene i Romania, men denne gang gjelder det ikke ungarske minoriteter i Romania  - men omtale av Russlands trusler mot Ukraina.

Utenriksministeren i Budapest sa at Russland er en viktig strategisk og økonomisk partner for Ungarn. Han sa at Russland har investert mer i Ungarn enn mange av de største EU-landene.

Ungarn har en egen avtale med russiske Gazprom som sikrer Ungarn en stabil gassleveranse – og Ungarn er derfor ikke med på USA eller andre land sine planer om økonomiske sanksjoner mot Russland dersom Putin går inn i Ukraina med sine militære styrker ” - sa sjefen for utenrikstjenesten i Romanias naboland Ungarn.

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsMinistrul de externe ungar: Rusia este un important partener strategic pe plan economic

- - -

 Taximetriștii și aplicațiile de ridesharing au profitat de greva STB. Cu cât au crescut tarifele Den enes nød, den andres brød  


Flere innbyggere i Bucuresti – men også forbrukerorganisasjoner – har reagert kraftig på at at drosjetakster og prisene på ride-sharing ble skrudd i været torsdag -  da de ansatte i det offentlige transportsystemet SYB streiket. Dette til tross for at alle slike takster er fastsatt og offentliggjort online.

I går var prisene 40 – 50% høyere enn de vanlige prisene og neppe i tråd med regelverket. Men som en sa: “ Jeg må på jobb, så jeg har ikke noe valg”.

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsTaximetriștii și aplicațiile de ridesharing au profitat de greva STB. Cu cât au crescut tarifele


              VÆRET I MORGEN LØRDAG                    

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


Related Posts

There is no other posts in this category.