Rapporter uriktig bruk

Nyhetsoverskrifter i Romania 22.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Planen for motorvei Buzau – Focsani er godkjent:    

272294375_619293642885277_4522938494083059434_n- Den endelige tekniske planen for byggingen av motorveiseksjonen A7 mellom Buzau og Focsani ble i går formelt godkjent.

Minister Grindeanu skrev dette på sin Facebookside:

Gode ​​nyheter for en viktig del av A7 – motorveien til Moldova! - CNAIR sitt tekniske og økonomiske råd godkjente i dag det tekniske prosjektet for motorveien Buzău – Focșani. Denne strekningen som vil ha en lengde på over 82 km. ."

Regjeringen vil sammen med det rumenske veivesenet  CNAIR nå lansere en anbudsrunde for selve anleggsarbeidene.

Beløpet som trengs for byggingen av motorveien Buzău - Focșani vil bli gitt av EU gjennom PNRR-planen.Media skriver at det nå raskere tempoet i denne saken med å etablere en “motorvei til Moldova” nettopp skyldes at kravene for å få pengene gjennom PNRR er at en streng tidsplan må overholdes.

REF - A fost avizat proiectul tehnic pentru tronsonul din Autostrada Moldovei

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  NATO avviser blankt Russlands krav  

steaguri natoNATO sier at Russlands krav om å fjerne alle sine militære styrker fra Romania og Bulgaria er fullstendig uakseptable. Og at de ikke har noe å gjøre i diskusjonen om hva som skjer på grensa mellom Russland og Ukraina. - Russlands utenriksminister sier på sin side at dersom Russlands krav bli ignorerte vil det “ bli alvorlige konsekvenser”

Jens Stoltenberg sin rumenske adjunkt Geoana sier at han minner folk i Romania om at det er en stor forskjell på å være en partner av NATO – som Ukraina - og et medlemsland i NATO – som Romania.. Dersom noen angriper Romania er dette et angrep på hele NATO med en umiddelbar militær respons fra hele alliansen..

REF - NATO: Cerinţa Rusiei privind retragerea trupelor din România și Bulgaria este inacceptabilă

NORSKE VG OM DETTE HER

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  “Nicusor Dan nekter å snakke med oss”   

ID187874_INQUAM_Photos_Octav_GaneaLederen for fagforeningen i STB, Vasile Petrariu, kunngjorde fredag ​​at samtalene med overborgermester Nicusor Dan  og ledelsen i selskapet STB - for å få slutt på streiken blant de transportansatte i Bucuresti - hadde blitt en komplett fiasko.

Ifølge fagforeningslederen nektet Nicușor Dan enhver dialog - og satt ikke ved forhandlingsbordet i ett minutt. "Han hadde aldri til hensikt å løse konflikten," sa Petrariu og la til at situasjonen nå fortsatt er uklar.

Både Nicusor Dan og direktøren i STB har tidligere kalt fagforeningsleder Petrariu for “ en skurk og en mafialeder “

REF - Liderul sindicaliştilor STB îl acuză pe Nicușor Dan că a refuzat dialogul: „Nu a stat cu noi nici măcar un minut”

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download To ungdommer omkom på riksvei DN 1D  

Doi tineri au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un cap de  pod, în Prahova. Șoferul a pierdut controlul volanuluiTo personer døde og en ble skadet i en bilulykke som fant sted fredag ​​kveld på DN 1D, i Cioranii de Sus.

Ifølge Prahova-politiet mistet en sjåfør kontrollen over kjøreretningen og bilen han kjørte braste inn i et brohode.

Etter sammenstøtet ble sjåføren og en passasjer i forsetet erklært døde av ambulansepersonalet som kom til ulykkesstedet. De tre personene som var i bilen var unge mennesker mellom 15 og 20 år – sier Politiet.

De legger til at den tredje personen som overlevde var en gutt på 15 år- Han hadde store skader i hodet og i ansiktet – pluss flere brudd ellers på kroppen.

REF - Doi tineri au murit pe DN 1D, după ce mașina în care se aflau a intrat într-un cap de pod

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Ianis Hagi skadet under match     

Ianis Hagi, accidentat. Foto: ProfimediaDen rumenske fotballproffen Ianis Hagi ble skadet i kampen som Glasgow Rangers spilte i går fredag ​​mot Stirling Albion.

Kampen var den 16.de runden av Scottish Cup.

Ianis ble skadet i kneet i det 14. minuttet av kampen på Ibrox Park.

Hagi ble tatt av banen og han ble erstattet av Alex Lowry. Det var ikke kjent fredag kveld om denne skaden vil påvirke Hagi sin deltagelse i fotballkamper i tida framover.

REF - Ianis Hagi s-a accidentat la meciul echipei Glasgow Rangers din Cupa Scoţiei

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   11 års fengsel for ung mann som knivstakk lærerinne 

Mihai Alexandru, tânărul care a înjunghiat o profesoară într-un liceu din  Ploieşti, și-a aflat sentința. La câți ani de închisoare a fost condamnat |  Spynews.roDen unge mannen som i januar 2019 knivstakk en lærerinne foran skolen "Spiru Haret" i Ploieşti, ble i går fredag ​​dømt til 11 år og to måneders fengsel. - Denne dommen kommer etter at Prahova-domstolen sju ganger har utsatt en avgjørelse. Noe mange har reagert på – og rettsakens varighet har skapt mediedebatt.

Den unge mannen er nå dømt til 10 års fengsel for forsøk på drap, ett års fengsel for å forstyrre ro og orden og ett år og 10 måneder i fengsel for å huse eller bruke farlige gjenstander.Dette betyr at han vil sone en dom på 11 år og to måneder i fengsel, skriver Agerpres. Han må også betale en erstatning til offeret og dekke saksomkostningene.

Lærerinnen som ble knivstukket ble alvorlig skadet og ble operert flere ganger – men overlevde. Motivet for angrepet var uklart, men den unge mannen ble like etter knivstikkingen tatt med en bag full av kniver og skarpe gjenstander,

REF  - 11 ani de închisoare pentru tânărul care a înjunghiat o profesoară într-un colegiu din Ploiești

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  “Pass på hvor du reparerer bilen din!”     

Mare atenție unde vă reparați mașina! Puteți ajunge să schimbați piese care nu erau stricate. Experiment ”Inspectorul PRO”PROTV advarer alle bileiere som må ha bilen sin til reparasjon -  gjennom en reportasje som har vakt oppsikt.

En av to bilverksteder i Romania fungerer uten formell - og egentlig obligatorisk - lisens fra det rumenske BILTILSYNET! - Denne opplysningen er i seg selv sjokkerende.

Mange av disse bilverkstedene reparerer bilene billigere enn andre -  fordi de blant annet ikke betaler skatt - siden de “fungerer svart”.

Og siden det er billig får disse verkstedene ofte mange flere kunder enn de legale verkstedene.

Reportasjen bekrefter problemene med disse uregistrerte verkstedene :

  • Feilreparasjoner kan ikke reklameres.
  • Verkstedene gir ikke gyldige kvitteringer
  • Flere verksteder bytter ut bildeler uten å informere eieren. Gjerne med å ta ut nyere bildeler for seinere bruk i verkstedet - og sette eldre deler inn i bilen de egentlig reparerer.

REF - Mare atenție unde vă reparați mașina!

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download Sjåfør bryr seg ikke om elever på en fotgjengerovergang   

En sjåfør er filmet der han i full fart krysser en forgjengerovergang i Brasov - mens en lærer er i ferd med å krysse gaten med sine elever

Ref | Şofer filmat în timp ce trece în viteză peste „zebra" unde o educatoare încerca să-i treacă pe copii

    PANDEMIEN I ROMANIA  22.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn,

   Nye tilfeller av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 19649  

  Personer døde av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 49 

  Personer helbredet av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 5661  

   Vaksinerte det siste døgnet  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 17067

 Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadALLE OFFISIELLE TALL HER 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cu masca, gesticuleaza in timpul unei declaratii de presa  Nicusor Dan: “ Ikke bland dere inn i denne streiken!”  


Overborgermesteren i Bucuresti gikk i går kraftig ut mot lederen i PSD Marcel Ciolacu - og familieminister Gabriela Firea. Dette etter at disse i går gikk ut og kritiserte han for den todagers streiken i Bucuresti blant de ansatte i transportselskapet STB. De mente Nicusor Dan “har vært fullstendig og utrolig inaktiv i saken. “ Hold dere unna denne saken, ikke forsøk å finne fiktive skyldige! “ sa Nicosor Dan til de to. 

NiVisual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationscușor Dan le cere lui Marcel Ciolacu și Gabrielei Firea să se delimiteze de greva de la STB. PSD: Să nu caute vinovați iluzorii

- - -

Ioan Neculaie, din nou în închisoare! Ce pedeapsă a primit pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor  Ioan Neculaie sendes igjen i fengsel  


Neculaie – tidligere eier av fotballklubben FC BRASOV  - er i siste instans dømt til to år og to måneder i fengsel for brudd på våpen- og ammunisjonslovene. Dommen kan ikke ankes. I 2017 var han i fengsel for ulovlig forretningsvirksomhet - og for å ha forsøkt å forlate landet ulovlig.

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsIoan Neculaie, din nou în închisoare! Ce pedeapsă a primit pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

- - -

florin citu cu masca isi pune ochelarii  “Kan ikke Marcel snakke med sin fagforeningsleder?”  


PNL sin leder Florin Citu sier ironisk at fagforeningslederen for de STB-ansatte er medlem i det sosialdemokratiske partiet PSD -  og derfor kan sikkert PSD- leder Marcel Ciolacu ta en prat med sin partikollega slik at det blir en streikepause noen dager? 

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsFlorin Cîțu, despre greva de la STB: Liderul sindical e membru PSD. Ciolacu poate să-i spună să lase protestul o perioadă

- - -

Polițistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani nu se afla în misiune  Politimann med brev til familien til påkjørt jente 


Politimannen som i en gate i Bucuresti kjørte ned 13 år gamle Raisa slik at hun døde – og skadet 11 år gamle Maria – har skrevet brev til Raisa sine foreldre og bedt om unnskyldning. Familiens advokat har offentligjort brevet med samtykke fra jentas foreldre. I brevet sier at han skjønner hvordan de lider og at han ber om tilgivelse – og at han håper de ikke ser på han som en kriminell. Hele brevet er gjengitt på linken under.

Saken har dominert rumensk presse i snart en uke . Vitner reagerte på politimannens adferd etter ulykken. Vitnene beskrev politimannen som “mer opptatt av seg selv ennå gi førstehjelp til de to  jentene liggende på gata”

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsScrisoarea trimisă de polițistul care a accident-o mortal pe Raisa către familia fetei: „Sper să nu mă mai percepeți ca pe un criminal”

- - - 

UPDATE: Simona Halep, pentru a şaptea oară în optimile de finală ale Australian Open, după o nouă victorie scurtă, scor 6-2, 6-1, cu Danka Kovinici. Urmează întâlnirea cu Alize Cornet / Halep: Sunt foarte mulţumită de modul în care am jucat  Simona Halep er i åttendedelsfinalen i AO  


Simona Halep er for syvende gang i åttendedelsfinalen i Australian Open. Dette etter en rask seier med scorene 6-2, 6-1 mot Danka Kovinici. I neste runde vil Halep møte Alize Cornet.

Halep sa følgende etter matchen:” Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spilte på!”

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsSimona Halep, pentru a şaptea oară în optimile de finală ale Australian Open


              VÆRET I MORGEN SØNDAG                     

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


Related Posts

There is no other posts in this category.