Rapporter uriktig bruk

Nyhetsoverskrifter i Romania 25.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Ingen løsning mellom fagforening og STB     

greva in transportul public din bucuresti- Nok et forhandlingsforsøk for få slutt på transportstreiken i Bucuresti mislyktes i går. Det hele har blokkert seg ved at direktøren for STB krever at streikelederen trekker seg som leder – og streikelederen har fra første streikedag forlangt at STB-direktøren trekker seg - og at lønningene økes.

Det eneste konkrete resultatet som kom etter møtet var at fagforeningsleder Petrariu sa at hvert buss – og trikkedepot kan selv bestemme om de vil gå tilbake på jobb- eller ikke. Dette nå  på den sjette dagen for streiken. En fjerdedel av sjåførene har ønsket å gå tilbake på jobb, og noen har klart det også de siste dagene - tross trusler og fysiske hindringer fra de streikende kollegaene.

Direktøren i STB sa mandag at de streikende sjåførene vil få sparken - og at han allerede har lyst ut 3000 ledige sjåførstillinger.

UPDATE KL 08:00 FAGFORENINGEN AVBLÅSER STREIKEN SOM HAR VART I FEM DAGER

REF - Negocieri eșuate între sindicaliștii STB și conducerea companiei. Petrariu spune că fiecare depou poate să decidă dacă revine la muncă

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  USA vil sende 8500 soldater til Øst-Europa 

U.S. Army paratroopers assigned to 1st Battalion, 503rd Parachute Infantry Regiment load a V-22 Osprey aircraft from the 2nd Marine Aircraft Wing for extraction from their objective. This training is part of the North and West African Response Force validDet amerikanske forsvarsdepartementet sier USA er forberedt på å sende 8500 soldater til Øst-Europa i forbindelse med den spente situasjonen i Ukraina. Dette dersom spenningen stiger ytterligere i regionen.

USA sier samtidig at det er ingen uenighet mellom USA og EU –landene når det gjelder sanksjonene som kan bli iverksatt mot Russland – dersom Putin invaderer Ukraina..

EU på sin side sier de vil for all del unngå et “nervesammenbrudd” i krisen med Russland. Frankrikes Macron sier han vil vil foreslå for Putin å trappe ned konflikten.

Visestatsministeren i Ukraina på sin side sier at det er svært viktig for Ukraina å ta flere skritt for å bli medlem i NATO.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  AUR-leder med eget ENHETSDAG-show i Iasi     

George Simion, atacat cu cerneală la Iași, de Ziua Unirii. Ce a cerut  liderul AUR să i se facă agresorului - Stirileprotv.roMandag var det 163 år siden sammenslutningen av rumenske fyrstedømmer. “Enhetsdagen” ble markert i flere byer i landet.

I Iasi på Unirii-plassen ble AUR-lederen George Simion spraymalt i ansiktet under en demonstrasjon som AUR ikke hadde fått tillatelse til.

Mannen som beiset AUR-bossen i ansiktet er identifisert av politiet og har et kriminelt rulleblad.

Simion krevde likevel etterpå at den som gjorde dette ikke blir sanksjonert.

Lederen for en borgerrett-organisasjon i Iasi – og flere i media - er overbevist om at hendelsen var arrangert av Simion selv -  for igjen å få overskrifter i pressen.

REF - Cum a rescris George Simion cu cerneală sărbătoarea Unirii la Iași.

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Gutt skrev avskjedsbrev – deretter innblandet i trafikkulykke 

Mașini implicate în accident.En 19 år gammel gutt som skal ha lagt igjen et avskjedsbrev hjemme -  var mandag kveld involvert i en ulykke på en vei utenfor Lugoj i Timiș fylke.

Ifølge IPJ Timiș frontkolliderte den 19 år gammel gutten med en bil i et veikryss. Den andre bilen ble kjørt av en 46 år gammel kvinne. Etter sammenstøtet veltet de to bilene av veien.

Fire personer ble skadd i ulykken, de to sjåførene, men også to passasjerer som var i bilen som ble kjørt av kvinnen : - en 10 år gammel jente og en 45 år gammel mann.

Politiet har opprettet en straffesak etter ulykken

Etterforskere sier at den 19 år gamle mannen som var involvert i ulykken hadde lagt igjen et endelig avskjedsbrev hjemme til sin familie.

REF - Tânăr de 19 ani, care lăsase acasă un bilet de adio, implicat într-un accident cu 4 răniți, între...

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Energiprisene reduseres – og bøter annonseres.    

Scad prețurile la curent și gaze pentru populație, dar nu e clar în ce condiții. Care sunt variantele de lucruElektrisitets- og gassregningene vil bli reduserte fra og med 1.februar. Men som mye annet i Romania blir ting ordnet i siste liten:

Regjeringskoalisjonen diskuterte mandag hvordan forordningene på energiområdet skal effektueres – og om de også kan brukes for denne måneden. Her var det ulike oppfatninger.

Den regjerende koalisjonen var derimot helt enige om bøter for leverandører som ikke følger opp de kommende prisreduksjonene. Bøtene kan bli mellom 20.000 og 200.000 lei, sier kilder til Pro TV.

Alle nye  vedtak om energisituasjonen skal gjøres i regjeringsmøtet som holdes i dag tirsdag, klokken 16

REF - Scad prețurile la curent și gaze pentru populație, dar nu e clar în ce condiții.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Alvorlig skadet etter å ha havnet under veltet bil  

Femeie grav rănită după ce a fost prinsă sub o mașină răsturnată, în  județul ClujEn 30 år gammel kvinne ble mandag kveld alvorlig skadet etter at bilen hennes skled av veien, veltet og hun ble liggende under bilen. En mann som var i bilen ble lettere skadet. Ulykken skjedde mellom Popești og Corușu, i Cluj fylke.

Brannvesenet fant den 30 år gamle kvinnen fastklemt under den nesten helt veltede bilen.

ISU Cluj sier følgende i en pressemelding: - «Redningsmennene brukte  hydraulisk utstyr for å løfte bilen, og deretter hentet de ut offeret som hadde fått flere skader. Hun var ved bevissthet og ble deretter overtatt av SMURD-mannskapet og fraktet til sykehuset”

Politiet sjekker nå omstendighetene rundt trafikkulykken.

REF - Accident în Cluj: Femeie rănită grav după ce a fost prinsă sub o mașină răsturnată

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Teodosie vil holde gudstjeneste i karantene      

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul TomisuluiDen mer enn kontroversielle ortodokse erkebiskopen i Tomis – TEODOSIE -  forsetter å skape unike overskrifter. -  Han har nå fått bot for flere brudd på covid-restriksjonene. Tre bøter til sammen. Den siste fordi han som uvaksinert kom tilbake fra en Jordan-tur - uten å gå i karantene som påbudt. Tvert om var han aktiv i flere offentlige sammenhenger rett etterpå.

Teodosie sier nå at han vil holde gudstjenester fra adressen der han er satt i karantene. De som vil følge gudstjenesten kan gjøre det online eller fra skjermer plassert utenfor katedralen i Constanta.

REF - ÎPS Teodosie anunță că se carantinează și va oficia slujbele de la adresa unde va sta izolat

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download Sorana Cirstea er også ute av AO  

Explicația Soranei Cîrstea pentru eliminarea în optimi la Australian Open: "Îmi pare rău că m-a trădat" Også rumenske SORANA CIRSTEA er ute av turneringen AUSTRALIAN OPEN – etter å ha blitt beseiret av  Iga Swiatek. Dette etter en match som fikk rosende omtale av de i WTA; inkludert innsatsen til Cirstea.

Etter kampen skriver Sorana på sin sosiale nettside at hun er en veldig kritisk person, og den hun er mest kritisk til er seg selv. “Jeg beklager at jeg ikke lyktes” sier hun.

REF - Explicația Soranei Cîrstea pentru eliminarea în optimi la Australian Open: "Îmi pare rău că m-a trădat"

    PANDEMIEN I ROMANIA  25.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn )

   Nye tilfeller av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 12082   

  Personer døde av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 41


   Vaksinerte det siste døgnet  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 12934

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadALLE OFFISIELLE TALL HER 

profimedia-0645628320   Romania foreslår møte i Kiev 


Romanias utenriksminister AURESCU har foreslått at alle EU sine utenriksministre møtes i den ukrainske hovedstaden til et møte – også for å vise solidaritet med Ukraina. - Ukraina hilser forslaget velkommen.

ImageRomânia a propus organizarea unei întâlniri a miniștrilor de Externe din UE la Kiev. Ucraina salută inițiativa

-  - -

BUCURESTI - CONFERINTA - STB - NICUSOR DAN - ADRIAN CRIT - 21 IA  “ Noen flere vil avslutte streiken”  


Overborgermester i Bucuresti NICUSOR DAN sier at han er overbevist om at noen flere sjåfører vil avslutte transportstreiken i dag tirsdag. Han sa dette i går: “ I dag var rundt 20% av bybussene i virksomhet i begynnelsen av dagen, og mot slutten av dagen var rundt 40% av trikkene og trolleybussene på sine traseer.” Han sa deretter at han er sikker på at denne “trenden” vil fortsette å øke tirsdag.

Oppdatering | : Streiken avlyses tirsdag morgen

ImageNicușor Dan: Vestea bună e că am început ziua cu 20% autobuze, troleibuze, tramvaie în traseu și am sfârșit-o cu aproape 40%

- - - 

  Politibil innblandet i trafikkulykke   


En bilulykke der en politibil var involvert skjedde mandag i Hunedoara. To politimenn ble skadet. Politibilen kolliderte med en lastebil som kjørte i motsatt retning.

ImageO mașină a poliției aflată în patrulare a fost implicată...

- - - 

 Turistă care a suferit o fractură la picior când făcea schi de tură în Munţii Grohotiş, recuperată de salvamontişti şi transportată la spital Skiturist med beinbrudd reddet ned fra Grohotis-fjellet  


En kvinnelig turist som var på en lengre skitur i Grohotis- fjellene ble tatt hånd om av Fjellredningstjenesten mandag ettermiddag -  og sendt på sykehus etter et alvorlig beinbrudd.

Kvinnen var til alt hell på skitur sammen med to andre – og det var disse som tok kontakt med 112 og hadde eksakte GPS-signaler.

ImageTuristă care a suferit o fractură la picior când făcea schi de tură în Munţii Grohotiş, recuperată de salvamontişti şi transportată la spital

- - -

Sondaj Avangarde: 42% dintre români cred că Rusia va invada Ucraina, 65% consideră că invazia e ilegitimă / 56% vor trupe NATO suplimentare / Încredere mai mare în premierul Ciucă decât în preşedintele Iohannis  Ny meningsmåling fra Avangarde   


En ny meningsmåling fra Avangarde om rumenernes syn på politiske forhold har en rekke nye interessante punkter:

  • 42 % av rumenerne tror Russland vil invadere Ukraina
  • 65 % mener en russisk  invasjonen er helt illegitim
  • 56 % vil ha flere NATO-tropper i Romania
  • Folk har større tillit til statsminister Ciuca enn til president Iohannis

ImageSondaj Avangarde: 42% dintre români cred că Rusia va invada Ucraina

- - -

          VÆRET I MORGEN ONSDAG                     

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


Related Posts

There is no other posts in this category.