Rapporter uriktig bruk

Nyhetsoverskrifter i Romania 26.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadEU Digital COVID Certificate with the QR code on the screen of a mobile held by a hand with blurred airport in the background  EU fjerner restriksjoner for vaksinerte  


- EU foreslår å fjerne alle tilleggsrestriksjoner for personer som er vaksinerte. Dette ble EU-ministrene enige om på tirsdag.

EU sier de vil innføre regler som igjen tillater fri bevegelse i EU – også under pandemien. Dette betyr fjerning av alle restriksjoner for innehavere av det digitale Covid-sertifikatet.

Medlemsstatene er også enige om å innføre én enkelt gyldighetsperiode for Covid-sertifikater uten booster , - nemlig 9 måneder.

Stiri Satu Mare for Android - APK Downloadpui  Salmonella-kjøtt i butikkjede  


Kyllingkjøtt med salmonella er oppdaget i butikkene til den rumenske kjeden METRO. Kunder som kan ha kjøpt dette kjøttet advares.Kjøttet ikke kan brukes – og det må kastes eller returneres til butikken der kjøttet ble kjøpt.

De ødelagte produktenes har utløpsdato er 23. oktober 2022. Produktet har blitt solgt i flere Metro-butikker i Bucuresti, Constanta, Deva, Galati, Oradea, Pitesti, Sibiu, Timisoara og Targu Mures .

Metro Cash & Carry Romania sier at alt kjøttet vil bli levert tilbake til den polske leverandøren SUPERDROB. – De sier også følgende i en kunngjøring:

"Hvis du kjøpte det nevnte produktet hos oss, vennligst ikke konsumer det - men returner det til Metro Cash & Carry Romania SRL sine butikker før 04.02.2022, - og du vil få pengene tilbake. Vi beklager eventuelle ulemper forårsaket av denne hendelsen. "

Dette er andre gang de siste månedene at Metro trekker fra markedet produkter som har kommet fra det polske selskapet Superdrob infisert med salmonella. Sist var i november 2021.

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadTânăr din Vaslui lăsat să moară de frig, după ce a pierdut un pariu. Prietenii  l-au scos afară pe jumătate dezbrăcat | Digi24  Ung mann døde av kulde etter fest     


En 24 år gammel mann fra Vaslui fylke døde av kulde etter å ha blitt etterlatt i en grøft halvt avkledd og overberuset av alkohol.

Mannen skal ha inngått et veddemål med to venner for å se hvem av dem som var mer motstandsdyktig mot alkohol. 24-åringen drakk så mye at han mistet bevisstheten, - og de to drikkepartnerne bar ham ut og forlot ham halvnaken i en gategrøft. De plasserte også en tom øl-kasse ved siden av ham som en slags bisarr spøk.

Et par timer seinere fant noen politimenn på rutinebefaring mannen. De ringte 112, men det var for sent.

De to “vennene” ble arresterte - og ble seinere løslatt under rettslig kontroll tiltalt for uaktsomt drap.

Sute de mii de români vor trebui să-și schimbe buletinul pentru că au  declarat un domiciliu fictiv. Ce prevede proiectul MAI | Unica.mdStiri Satu Mare for Android - APK Download  150000 rumenere må bytte bulletin  


Det er minst 150000 rumenere som nå blir tvunget til å bytte id-kortet sitt – eller bulletin - som man sier på rumensk. Dette gjelder de mange personene som har oppgitt fiktive adresser.Vi snakker om et prosjekt lansert av det rumenske innenriksdepartementet.

Befolkningsregistrene har identifisert tusenvis av adresser der personer skal oppholde seg ifølge id-kortet, men der de egentlig aldri har bodd. Flere hundre personer - ja enkelte steder over 1000 personer - skal bo på samme adresse dersom man skal tro bulletinene.

Bucuresti, Iasi eller Vaslui er på førsteplass i toppen av byer med flest mennesker som bor på samme adresse.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download O femeie a fost rănită într-un accident produs de o mașină a Ambasadei SUA  | Digi24 Ambassadebil kjørte på kvinne  


En 42 år gammel kvinne ble tirsdag påkjørt av en bil på Pipera Boulevard i Voluntari på en av fotgjengerovergangene. Bilen som kjørte på kvinnen tilhørte den amerikanske ambassaden i Bucuresti.

Føreren av ambassadebilen - en 32 år gammel kvinne- ble testet for promille og resultatet var negativt, ifølge Agerpres.

USA sin ambassade i Bucuresti kom i går ettermiddag med denne pressemeldingen:

«Den amerikanske ambassaden kan bekrefte at et kjøretøy kjørt av en ambassadeansatt var involvert i en bilulykke i Pipera-området. For øyeblikket blir informasjonen om dette oppdatert,og vi kan ikke gi ytterligere kommentarer “

Stiri Satu Mare for Android - APK Download UPDATE: Bărbatul decedat în stradă a fost salariat la Aquavas Bârlad (FOTO,  VIDEO) - Vremea noua - Liderul presei vasluiene  Mann funnet død på gata   

En 47 år gammel mann ble funnet død på en gate i Bârlad tirsdag. Dette etter at han hadde vært på akuttsykehuset «Elena Beldiman» sammen med kona si. Der hadde han nektet å gå inn på en medisinsk enhet for konsultasjon.

I følge representantene for Vaslui fylkespoliti (IPJ) følte mannen seg syk, og etter konas intense oppfordringer dro han med henne til sykehuset.Men inne på sykehuset ombestemte han seg og sa han heller ville dra på jobb. Kvinnen dro deretter hjem Mannen ble dårlig på veien til jobben -  og falt om på gaten. Den livløse kroppen ble lagt merke til av forbipasserende og politiet ble varslet.

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadEdward Iordănescu face declarații.   Edi er formelt ny landslagstrener     


Edward Iordanescu ble i går formelt utnevnt som landslagstrener for det rumenske herrelandslaget i fotball.

Dette ble kunngjort av presidenten for det rumenske fotballforbundet -  Răzvan Burleanu - på en pressekonferanse holdt på Mogoşoaia-senteret.

Han sa at Edward Iordănescu har fått oppdraget med å lede det nasjonale seniorlaget i de neste to kvalifiseringsrundene til Nations League - og til EM i 2024.

Iordănescu får sin debut i forbindelse med to vennskapskamper i mars: 25. mars på Steaua Stadium mot det greske landslaget, og 29. mars borte mot Israel.

«Edward Iordănescu sitt oppdrag er å bringe det rumenske herrelandslaget tilbake til eliten i europeisk fotball", sa Răzvan Burleanu på pressekonferansen

  Bilder av motorvei-arbeidene Sibiu – Pitesti   

Det rumenske veivesenet CNAIR har offentliggjort de første bildene av veiarbeidene på seksjon 5 av motorveien som skal forbinde Sibiu med Pitesti. – Flere bilder finnes på linken under.

autostrada sibiu pitesti1

    PANDEMIEN I ROMANIA  26.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn )

   Nye tilfeller av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 19685   

  Personer døde av Covid  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 44


   Vaksinerte det siste døgnet  

Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay|: 17316

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadALLE OFFISIELLE TALL HER 

Pacientă Covid-19, intubată la ATI .  Et mirakel på intensivavdelingen 


En gravid kvinne som har ligget tilkoblet til oksygen-apparater på en intensivavdeling i to måneder - har nedkommet med ei perfekt, frisk lita jente. Dette skjedde på Intensivbehandling i Timisoara for covid-syke.  -  Av respekt for legen som har tatt hånd om moren i hele denne perioden er den lille jenta oppkalt etter legen, Adelina.

ImageRoVaccinare: Minunea din ATI. O femeie care a stat intubată două luni cu COVID-19 a născut o fetiță...

- - -

muncitori intr-un abator transeaza carnea   Kan miste jobben i Tyskland  


Den tyske regjeringen vil om kort innføre en lov som sier at fremmedarbeidere som nekter å vaksinere seg mister retten til å arbeide i Tyskland.

Det vil i så fall også gjelde for arbeidere fra andre EU.land, inkludert Romania.

ImageRomânii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

-  - -

jocuri olimpice  Romania ønsker å arrangere Vinter-OL  


Romania ønsker å arrangere Vinter-OL for ungdom i 2028. Statsministeren tok i går kontakt med den rumenske OL-komiteen og ba komiteen søke om dette i de rette OL-kanalene.

Han ba dem også om å presentere Romanias vintersportssteder og infrastruktur når det gjelder vintersport - for å overbevise de som avgjør hvor OL skal arrangeres.

ImageRomânia vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret...

- - -

Starețul din Neamț care le-a spus oamenilor că dacă se vaccinează le vor  apărea „solzi ca la pește” s-a infectat cu Covid | Digi24  Antivaksine-prest innlagt med covid  


Den ortodokse presten Zenovie Grigore fra Nechit kloster i Neamţ fylke - som i fjor under gudstjenestene sine uttalte at vaksinering mot covid ville føre til utvikling av store skjell  på kroppen - er innlagt på sykehuset for infeksjonssykdommer i Iaşi med covid.

Legene sier at tilstanden hans er stabil.

ImagePreotul care spunea că persoanelor vaccinate le vor apărea solzi pe corp, internat

- - -

UPDATE Ciucă: Pentru populaţie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kWh energie electrică şi 0,31 lei pentru kWh la gaze naturale, indiferent de consum / Ce mai prevede OUG aprobată de Guvern  Regjeringen har fastsatt energiprisene  


Etter regjeringsmøtet om energipriser i går sa statsminister Ciucu følgende:

Dette er prisene som vanlige folk skal betale fra februar:

  • ELEKTRISITET: Ingen betale mer enn 0,80 lei per kWh
  • NATURGASS: Ingen skal betale mer enn  0,31 lei for kWh

Ciucă: Pentru populaţie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kWh energie electrică Image

          VÆRET I MORGEN TORSDAG        

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


te

Related Posts

There is no other posts in this category.