Rapporter uriktig bruk

Nyhetsoverskrifter i Romania 24.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Omfattende brann i Covasna:     

3- Fem hus brant helt ned og tre andre hus ble helt uten tak etter en omfattende brann i Covasna i går.

9 personer, inkludert tre barn, ble søndag evakuert fra åtte rekkehus da disse tok fyr i tettstedet Comandău

Fire brannbiler og  14 brannmenn og en frivillig rykket ut for å slukke brannen som hadde spredt seg på en overflate på 600 kvadratmeter.

Av de 8 rekkehusene brant altså fem helt ned til grunnen - og tre andre ble uten tak etter takbranner.

«I husene som ble rammet av brannen bodde 19 personer, hvorav 3 mindreårige (1 år, 6 år og 17 år). Av de 19 personene vil 2 bli innkvartert i en lutheransk kirke på stedet  og 17 blir boende hos pårørende» - informerer ISU Covasna,

REF - Incendiu de proporții în Covasna: Cinci case au ars complet, iar alte trei au rămas fără acoperiş...

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Nye prisøkninger på mat, energi og drivstoff 

Noi scumpiri la mâncare, energie și carburanți în următoarele luni. Când s-ar putea atinge un vârf al inflației

Nye mat-, energi- og drivstoffpriser venter på oss i Romania - prisøkninger som vil vare fram  til sommeren. Først da kan vi få en inflasjonstopp - sier økonomene i Den rumenske nasjonalbanken.

Etter en bølge av prisøkninger på energi er mange rumenere nå tvunget til å spare, hvis de fortsatt har noe å stramme inn beltet med.

Utgiftene vil fortsette i de kommende månedene, inkludert på mat, ifølge nasjonalbankøkonomer. De anslår at prisene vil stige gradvis, slik at Romania i juni kan ha en inflasjon på 8,6 %,. Først innen utgangen av dette året vil den gjennomsnittlige prisøkningen for produkter og tjenester igjen nå under 6 %.

Romania har allerede en av de høyeste inflasjonene i EU. Inflasjonen i Romania var på 6,7 % ved utgangen av 2021. Bare de baltiske landene, Polen og Ungarn har større inflasjon enn Romania. Estland topper lista med hele 12% inflasjon.

REF - Noi scumpiri la mâncare, energie și carburanți în următoarele luni. Când s-ar putea atinge un vârf al inflației

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Seks personer – derav fire barn – skadet i trafikkulykke     

Buzău - Şase persoane, între care şi patru copii, au fost rănite, după ce şoferul maşinii în care se aflau a pierdut controlul volanului - FOTOSeks personer, inkludert fire barn, ble søndag kveld skadet i en ulykke på en fylkesvei i Buzau.

Ifølge Buzău-politiet fant ulykken sted på fylkesvei 102 H, utenfor tettstedet Pitulicea.

Politiet sier videre at den 43 år gamle føreren av en bil som kjørte i retning Amaru mot Caldarusanca mistet kontrollen og braste ut av veibanen.
Ulykken resulterte i skade på sjåføren og 5 andre passasjerer, alle fra Ialomiţa. Faktisk er ofrene fire barn i alderen 6 til 16 år -  og 2 voksne.

De skadde ble kjørt i ambulanse til sykehus.Politiet vil nå reise en straffesak i forbindelse med utforkjøringen, De fortsetter etterforskningen for å fastslå alle omstendighetene ved ulykken.

REF - Buzău - Şase persoane, între care şi patru copii, au fost rănite, după ce şoferul maşinii în care se aflau a pierdut controlul volanului - FOTO

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download Fagforeningledere i STB kan få to års fengsel  

Cum şi când vor răspunde sindicaliştii STB pentru haosul creat în Capitală. Aceştia riscă până la doi ani de închisoareAvisen ADEVARUL skriver at de ansvarlige i fagforeningene i STB som har stått for det fullstendige kaoset i Bucuresti de siste fire dagene - risikerer opp til to års fengsel.  Spørsmålet er bare NÅR og HVORDAN - skriver avisen.

Domstolen i Bucuresti har erklært streiken ulovlig. Lovlige streiker kommer kun når programmerte forhandlinger foregår etter en lenge kjent tidsplan. Dette har ikke skjedd i dette tilfellet. Men det er ikke her avisen mener rettsapparatet kan sende fagforeningsledere i fengsel. Så langt dreier det seg kun om bøter eller sanksjoner.

Annerledes er det om flere i Rettsvesenet sier at streiken har satt innbyggerne i Bucuresti sin sikkerhet i fare. Og det å sette folks sikkerhet i fare er straffbart i flere settinger.Her kan det komme flere rettsaker – mener avisen. I dette tilfellet har slike lovbrudd en ramme på to års fengsel.  Men da må også blant andre bystyret i Bucuresti formelt anmelde sitt eget kommunale selskap.

STREIKEN FORTSETTER I DAG PÅ FEMTE RAD – blant de fleste sjåførene i STB. Det er rundt 20% av sjåførene som likevel er på jobb etter å ha brutt med streikeledelsen.

REF - Cum şi când vor răspunde sindicaliştii STB pentru haosul creat în Capitală. Aceştia riscă până la doi ani de închisoare
Citeste mai mult:
adev.ro/r66c05

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Den lengste skinedfarten i Romania åpnes i dag     

Se deschide cea mai lungă pârtie de schi din România. Are şase kilometri şi returul se face cu autobuzul FOTOSkibakken i Semenic-Văliug  i  Caraş-Severin fylke med en lengde på seks kilometer, – og med en middels vanskelighetsgrad - blir i dag åpnet som den lengste skibakken i Romania. Fra i dag på Unionsdagen vil skielskere fra vest i landet ha den mest spektakulære bakken i landet. Man kjører med buss opp til toppen, en buss som pendler kontinuerlig mellom start og mål på bakken.

Den lengste til nå har vært en 4,6 kilometer lang skibakke i Poiana Braşov.

REF - Se deschide cea mai lungă pârtie de schi din România. Are şase kilometri şi returul se face cu autobuzul FOTO

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Husransakelser hos proffe sigarettsmuglere 

bani confiscati de la conbtrabandistiKriminalpolitiet og  grensepolitiet i Iaşi utførte 13 hjemmeransakinger i Iaşi fylke lørdag og  i går. Dette i en sak som har hatt som mål å avsløre og eliminere en organisert kriminell gruppe som har spesialisert på smugling av sigaretter og tobakksprodukter.

I følge DIICOT har gruppen mellom januar 2021 og januar 2022  smuglet store mengder sigaretter inn i landet - både over vanlige grenseoverganger , men også via ubebodd grenseterreng mellom Romania og Republikken Moldova og Ukraina.

Hvert medlem av den kriminelle gruppen har hatt spesielle oppgaver, meget godt individualisert. Aktiviteten med koordinering, transport, distribusjon og ulovlig salg av varene blir beskrevet av Politiet som meget profesjonell.

I alt ble 10.441 pakker med sigaretter oppdaget og konfiskert. Også beløpene  194.150 lei, 9.160 euro, 3.000 dollar og 20 pund. Dessuten ble 6 biler beslaglagt. Aksjonene startet som sagt lørdag og ble avsluttet i går.

REF - Percheziții la traficanții de țigări. Procurorii au confiscat țigări...

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Kan bli 28000 nye smittede pr dag     

ID186007_INQUAM_Photos_George_CalinHelseminister Rafila sier at Romania kan første uka i februar risikere å få mellom 25000 – 29000 nye covid-tilfeller per dag. Han mener dette vil bli toppen av pandemien. Og han minner folk på at vaksinering er det eneste som kan redusere effektene av smitten – og varigheten av pandemibølge fem.

Han sa også forleden at det er nesten umulig å sikre seg mot å bli smittet av Omicron-viruset, man kan kun sikre seg mot de verste virkningen av virusvarianten – som sagt med vaksinering. Han sa også at han har ingen som helst motforestilling mot å vaksinere barn mellom 11 og 16 år - en aksjon som nå er i gang i Romania.

REF - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000 de cazuri noi pe zi

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Mer turbulens rundt George Simion 

George Simion -  deputat og partileder i partiet AUR – og hans kameramann – ble aggressive mot to personer – som de dasket til - på et marked i Botosani. Videosnuttene som igjen viser den spesielle adferden til denne folkevalgte har provosert mange.

Ref: George Simion și cameramanul său, agresivi cu două persoane întâlnite într-o piață din Botoșani

    PANDEMIEN I ROMANIA  24.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn )

   Nye tilfeller av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 14088  

  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 22 

  Personer helbredet av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 1498 

   Vaksinerte det siste døgnet  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 11743

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadALLE OFFISIELLE TALL HER 

florin citu in camasa alba la birou   De store utfordringene i 2022 


PNL sin leder Forin Citu sa i går at det allerede er klart hva som blir de største utfordringene inneværende år:“Inflasjonen, høyere renter og trusler om en krig på grensene til Romania.” På disse punktene i alle fall er det få andre politikere som er uenige med Citu.

Newspaper Icon on Blue Background. Blue Flat Style Vector Illustration  Stock Vector - Illustration of icon, press: 184985642  Cîțu, despre provocările anului 2022: „Inflație, dobânzi mai mari și amenințarea unui război foarte aproape de granița României”

- - -

Vasile Dîncu face declarații la Palatul Victoria.   Dincu: Historie skrives rett foran våre øyne  


Romanis forsvarsminister sier at Russland er i ferd med å sette opp et nytt Jernteppe. “ Dette året blir et usedvanlig viktig år – og historie er i ferd med å skrives rett foran våre øyne “ sa ministeren.

Newspaper Icon on Blue Background. Blue Flat Style Vector Illustration  Stock Vector - Illustration of icon, press: 184985642  Dîncu: Rusia încearcă să tragă o nouă Cortină de Fier. Anul acesta este crucial, istoria se face sub ochii noştri

- - -

  Eksterne nyheter som skaper overskrifter i Romania: 


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Blinken advarer Putin: Kun en eneste russisk soldat på ukrainsk jord vil få alvorlige konsekvenser  | : Blinken îl avertizează pe Putin: Dacă un singur militar rus pune piciorul în Ucraina, va declanşa un răspuns „sever” din partea SUA

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Frankrike er irritert over at Russland kun forhandler med USA: “ Betyr ikke EU noe?” | : Franța este nemulțumită că Moscova preferă să discute direct cu Washingtonul: „Face Uniunea Europeană destul? Probabil că astăzi nu”

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Protester foran EU-bygningene i Brüssel mot pandemirestriksjonene. Flere av bygningene vandaliserte |: Proteste violente la Bruxelles, în apropierea instituțiilor europene. Mai multe clădiri au fost vandalizate, poliția a ripostat

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Offisielt fra WHO: Omicron-varianten kan bli den siste runden av pandemien i Europa |: Oficial OMS: Varianta Omicron ar putea fi faza de final a pandemiei în Europa

- - -

Fotbalistul desființat de Dan Petrescu după meciul cu FCSB: ”Regret că am făcut schimbarea”. De ce crede că va pierde titlul  Uavgjort mellom CFR CLUJ og FCSB 


Det ble en spennende fotballkamp mellom topplagene FCSB og  CFR CLUJ på Nasjonalarenaen i går kveld. Det så ut til CFR skulle vinne 2 – 3 , men så scoret FCSB på overtid.

Newspaper Icon on Blue Background. Blue Flat Style Vector Illustration  Stock Vector - Illustration of icon, press: 184985642  ”Declar pe post!”. Pronosticul pe care Gabi Balint l-a regretat după FCSB - CFR Cluj 3-3

-

  Aurescu er i Brüssel i dag    


Romanias utenriksminister Bogdan Aurescu deltar i dag på et møte i Brüssel med alle utenriksministrene i EU. Hovedsak på møtet er den spente militæra og strategiske situasjonen pga de store russiske troppene som befinner seg på grensen til Ukraina.

Newspaper Icon on Blue Background. Blue Flat Style Vector Illustration  Stock Vector - Illustration of icon, press: 184985642  Bogdan Aurescu participă luni, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe UE


          VÆRET I MORGEN TIRSDAG         

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


Related Posts

There is no other posts in this category.